Voorbereiden voor een coaching supervisie? Hoe doe je dat?
08 november 2018 

Voorbereiden voor een coaching supervisie? Hoe doe je dat?

Hoe begin je aan een coaching supervisie?

Coaches stellen me de vraag, hoe je je kan voorbereiden op een coaching supervisie en wat je zoal bespreek met een coach supervisor.

Ik weet uit ervaring dat ik ook soms ook in mijn haar krabde om een zinvol thema te vinden voor mijn volgende afspraak met mijn supervisor want ik heb namelijk zelf elke 2 maand een afspraak met mijn supervisor. Dikwijls bedacht ik last minute een topic, maar dat is ondertussen anders. Mijn radar om zinvolle topics te spotten die ik nadien met mijn coach supervisor bespreek, staat continu op.

De snelheid waarmee we leven en werken voorkomt  – in ieder geval bij mij – dat ik minder voel, minder waarneem. Reflectie na mijn coaching wordt nu stilaan een routine, ook al lukt het niet altijd.

Vroeger dacht ik dat ik een écht een groot probleem moest voor hebben vooraleer ik een coach supervisor opzocht, maar nu weet ik dat dit niet zo is. Ik heb ontdekt dat er altijd blinde vlekken zijn die mijn supervisor wel ziet, terwijl ik er niet bij stilstond. Dus er ligt voor mij altijd een geweldige leerkans achter de hoek te lonken!

Inspiratievragen voor coaching supervisie

Deze inspiratievragen ondersteunen mij om mijn leervraag voor mijn coach supervisor helder te krijgen zijn:

Supervisievraag voorbereiden

Hoe bereid je een coaching supervisie voor?

  • Welke casus wil ik brengen in de supervisie? Waar voelde ik aarzelingen?
  • Welke dilemma’s kwam ik tegen?
  • Wat vind ik uitdagende situaties / een moeilijke ‘soort’ klant om mee om te gaan?
  • Wat waren momenten van twijfel, ongemak, schaamte tijdens of na mijn coaching? Waar wil ik dus liever niet naar kijken?
  • Wat is mijn volgende stap die ik wil nemen met het team dat ik coach?
  • Wat zie ik mogelijks over het hoofd?
  • Wat wil ik aftoetsen met mijn supervisor?
  • Welke teamcoachings of coachings komen eraan, waarop ik beter wil voorbereid zijn?

Ik ben benieuwd naar de vragen die jou wakker maken om over je praktijk te reflecteren!

Benieuwd naar meer info over coaching supervisie?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met Leen Lambrechts, geaccrediteerd coach supervisor via deze link !

Over de schrijver
Leen coacht executives en management teams, begeleidt intervisies en is lead trainer in de ICF-certificerende opleidingen ROOT-GROW-BLOOM en in Teamcoaching. Professionele Reflectieve Supervisie wordt aangeboden in kleine besloten groepen en aan individuele coaches en consultants.
Reactie plaatsen