Leen Lambrechts

Wie is Leen Lambrechts als supervisor?

Als supervisor, beschouw ik mezelf als een empatische onderzoeker gericht op samen groeien met klanten. Mijn drive om voortdurend te optimaliseren, past bij de supervisor rol:


Samen creëren we nieuwe horizonten gericht op een kwaliteitsvolle begeleiding voor onze klanten. 


Voor mij is supervisie...

... “een gesprek dat aanzet tot verandering, waarbij we zowel leren als afleren ... een ervaring waar we beiden inzichten opbouwen over iets dat we niet wisten voordat we elkaar ontmoetten. Onze inzichten ontstaan uit onze gezamenlijk focus en onze verbinding ”
... een “pauze moment in onze praktijk”. Door kritisch te reflecteren over “onze comfortverhalen” worden we opnieuw alerter en bewuster van ingeslopen patronen. Door ruimte te creëren kan inspiratie vrijelijk vloeien en groeien ideeën om onze klanten nog beter tegemoet te komen.


Sinds 1994 ben ik in de Benelux één van de pioniers op het vlak van professionele coaching, in 2005 werd gecertificeerd als eerste vrouwelijke Master Certified Coach in de Benelux. Als “ICF -assessor” voor alle niveaus: ACC, PCC, MCC wijs ik je de weg naar het volgende niveau in certificatie. Ik sta aan de wieg van meerdere coach-opleidingen en ben co-auteur van het boek "Ik wil een coach", geschreven voor potentiële klanten van coaches, opdat dit de drempel zou verlagen bij de opstart van een coaching traject.


Ik combineer concrete observaties met praktisch advies zodat u in uw ontwikkeling als coach of teamcoach weet hoe u het volgende niveau kan bereiken. Ik verkies zelf ervaringsleren en supervisie past hier wonderwel bij: we “leren-door-doen” en door "reflectie-op-actie".


Sinds 1990 ben ik een ervaren coach-trainer en nadien ook team-coaching trainer, waardoor mijn rugzak goed gevuld met tools en kennis die ik kan delen. Mijn valkuil is dat ik te gepassioneerd kan zijn over iets. Daarom zal ik jou expliciet uitnodigen om ook jouw gedachten naast de mijne te zetten, hoe verschillend deze ook zijn, omdat ik geloof dat dit leidt tot échte co-creatie.


Mijn waarden van avontuur en ontdekking, drijven mijn grote nieuwsgierigheid om samen te exploreren wat zich afspeelt boven, onder, naast, op, tegen en binnen jouw en mijn wereld. Ik tracht paradoxen te omarmen door het zien van voordelen van beide zijden en ik spiegel graag beperkende perspectieven.


Ik geniet van intense verbinding tijdens gesprekken en wanneer nieuwe inzichten ontstaan. Door mijn capaciteit tot dissociatie ben ik in staat om redelijk snel te switchen tussen het aanvoelen van situaties in de diepte aan de ene kant, naar een observerende positie aan de andere kant, waarbij ik het geheel opnieuw overschouw en alert kan blijven voor ethische en professionele richtlijnen.


Zelf beleefde ik ook schaamtevolle momenten in mijn coaching carrière en heb ik ontdekt dat het delen ervan een helende ervaring is. Daardoor voel ik veel empathie voor de remmingen die iemand kan ervaren bij het verkennen van zelf-beschermende waarheden.


In mijn leerproces, ging ik door vele diepe wateren van “zelf-exploratie”, waardoor ik niet achteruit deins om uitdagende vragen te stellen die er écht toe doen. Ik daag mezelf ook voortdurend uit om door diepe reflecties en meditateer dagelijks.  Door permanente bijscholingen blijf ik evolueren. Elke supervisie ook een nieuwe leerkans voor mij is.

Tenslotte wil ik mezelf zien als een levenslange leerling, vervuld met dankbaarheid voor wat geweest is en vertrekkend vanuit positivisme en vreugde om het leven ten volle te leven.


Wat biedt ik jou aan?

Beluisteren van coaching opnames met nabespreking

Je mag mij opnames van coaching sessies doorsturen en ik zal ze als mentor-coach beoordelen op basis van de 11 ICF competenties. Supervisees vertellen me dat ze zich niet veroordeeld voelen door de feedback, maar dat ze zich juist uitgenodigd voelen om dieper te verkennen wat hen echt drijft om te blijven doen wat ze doen.


Individuele supervisies

In 1-1 gesprekken, on-line of face-face. Hierbij kan de focus liggen op het opbouwen van zelfvertrouwen, het aftoetsen van werkwijzen, het bespreken van klantencasussen, het reflecteren over ethische grenzen. Supervisees melden dat ik de positieve kant blijf zien en dat ik nieuwe perspectieven weet aan te brengen waar nodig.


Groepssupervisies

Groepjes tot 6 personen begeleid ik graag via diverse methodes tot reflectie over hun praktijkcases. De vaste groepjes komen 4-5 keer per jaar samen, waarbij per halve dag er 3 casussen of vraagstukken kunnen benaderd worden. Mijn ervaring als intervisie-begeleider ondersteunt met om diverse werkvormen aan te bieden bij onze reflecties.


Leren reflecteren

Niemand heeft op school echt diepgaand leren reflecteren. Ik biedt je een framewerk aan om je reflectie te verdiepen en er meer effect uit te halen zodat je tijdens je praktijk steeds beter je zelf kan observeren en bijsturen.


Coaching

Naast supervisie kan je me ook vragen om je te coachen op thema’s die relevant zijn voor jou.Contact gegevens

Leen Lambrechts

leen@supervisie4coaches.be

+32477626232

Sterrenlaan 2 – 3360 Korbeek-Lo (in het Leuvense) - België 


Ik kom graag ook naar je toe met mijn rijdend camper-kantoor!